img

Uusi ajokorttilaki

Uusi ajokorttilaki astuu voimaan 1.7.2018

Uusi ajokorttilaki muuttaa ryhmän 1 ajokorttiluokkien (kevyet luokat) opetusvaatimuksia. Henkilöautokortin suorittaminen muuttuu yksivaiheiseksi ja pakolliset opetusmäärät vähenevät ja vastaavasti tutkinto vaikeutuu. Samoin käy kaikissa kaksipyöräisten ajokorttiluokissa. Varsinaiset luokkakohtaiset teoriatunnit poistuvat ja vastuu ajokorttilain hengen mukaisesti siirtyy entistä enemmän oppilaalle itselleen. Oppimateriaali kuuluu meillä aina kurssin hintaan!

1.7. jälkeen ensimmäistä ajokorttiaan suorittavan on osallistuttava ensin teoriapohjaiseen turvallisuuskoulutukseen (4h), jonka jälkeen voidaan aloittaa varsinainen ajokorttiin tähtäävä koulutus. Jos sinulla on jo aikaisempi ajokortti tai olet aloittanut autokoulun ennen uuden lain voimaan tuloa (ennen 1.7.), ei turvallisuuskoulutukseen osallistuminen ole pakollista.

Henkilöautokorttia ajavan on ennen kuljettajatutkinnon ajokoetta suoritettava riskientunnistamiskoulutus (8h). Nimensä mukaisesti koulutuksessa keskitytään liikenteessä esiintyvien riskien tunnistamiseen sekä oikeiden toimintamallien omaksumiseen. Koulutus sisältää 4 teoria- ja 4 ajotuntia.

Moottoripyöräkortin (A1, A2 tai A) vähimmäisopetusmääräksi tulee 5 ajotuntia, riippumatta aikaisemmasta ajokortista.

Tutkintoa kehitetään. Teoriakokeeseen tulee enemmän kysymyksiä ja painotus muuttuu liikenneturvallisuus huomioiden. Henkilöauton ajokoe pitenee ja taitotasovaatimus tiukkenee, suorituksen on ns. oltava sujuvampaa kuin vanhan ajokorttilain aikana sekä tietenkin sääntöjä noudattavaa ja turvallista.

Tarjoamme kaiken ajo-opetuksen jatkossakin oikealla ajoneuvolla, näin saamme aidon tuntuman sekä ajoneuvoon että liikenteeseen heti ajo-opetuksen alkumetreiltä lähtien.

#stadinparastaopetusta